Je bedanktpagina slim inzetten

In dit blog ga ik je een leuke strategie vertellen waarmee je direct extra verkopen kunt realiseren op je bedanktpagina.

Stel je hebt een gratis weggever zoals een e-book of een online cursus. Wanneer iemand zijn naam en e-mailadres heeft achtergelaten, komt diegene (na bevestiging) op de bedanktpagina terecht.

Op de bedanktpagina plaats je meestal een tekst met “bedankt voor je aanmelding”.
Maar hier laat je een grote kans liggen! Je kunt de bedanktpagina gebruiken om extra te verkopen en daarmee direct (een stukje van) je advertentiekosten terug te verdienen.

Een aantal ideeën die je kunt doorvoeren op je bedanktpagina zal ik nu bespreken.

Doe een upsell

De bedanktpagina is de uitgelezen kans om een upsell te doen. Omdat ze je weggever hebben aangevraagd, weet je dat ze al geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Plaats een filmpje op je bedanktpagina met jezelf in beeld en doe een upsell. Als extra push zou je een aanbieding kunnen doen met een tijdslimiet. De aanbieding is bijvoorbeeld slechts 24 uur geldig.

Verkopen op je bedanktpagina

Vraag om te delen op social media

Plaats een filmpje op de bedanktpagina waarin je de persoon bedankt voor de aanmelding. Je vraagt of diegene de weggever wilt delen op social media. Als extra motivatie zou je een cadeau kunnen aanbieden wanneer diegene ervoor zorgt dat er 5 nieuwe aanmeldingen komen via hem/haar (technisch gezien zou je dit met Upviral kunnen implementeren).

Verkopen op je bedanktpagina

Bied een gratis consultancy gesprek aan

Een prima manier om erachter te komen waar je lead behoefte aan heeft is om een gratis consultancy gesprek aan te bieden. Op je bedanktpagina plaats je bijvoorbeeld een filmpje met de oproep en daaronder een formulier. Via het formulier kan iemand direct het gesprek aanvragen. Op deze manier maak je ook direct persoonlijk contact met je lead en kun je laten zien welke kennis je in huis hebt.

Vraag om lid te worden van je besloten Facebook groep

Als je een besloten Facebook groep hebt waarin mensen vragen kunnen stellen over je product of dienst, dan kun je op de bedanktpagina vragen om lid te worden. Plaats dan direct een button met de link naar je Facebook groep zodat de drempel om lid te worden zo laag mogelijk is.

Verkopen op je bedanktpagina

Vond je dit waardevol?

Ik ben benieuwd of jij deze strategie gaat toepassen en wat het resultaat is.

Laat je reactie hieronder achter.

 

Wil je meer verkopen via je mailinglijst?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je meer klanten met een mailinglijst?

Cover-mailinglijst-segmenteren

Meld je aan voor de gratis Funnel Masterclass

  • Hoe je van een onbekende een klant maakt met een sterke automatische e-mail reeks
  • Hoe je de beste klanten aantrekt zonder koude acquisitie, grote mailinglijst of hoge advertentiekosten
  • Hoe je een sales funnel bouwt die voor een constante stroom van klanten zorgt
Leer E-mailmarketing draait op SYS PlatformSYS Platform